Sreča se zmeraj z nesrečo brati.
Tako stare knjige uče.
A človek ne neha vérovati
in za srečo kakor za zvezdo gré.

 

Tako živi sreča svojo posebno zgodbo
med stvarmi in med ljudmi,
ki jo poslušajo kot znano godbo,
ki ni resnična, a milo zveni.

 

A sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne v žepu ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš koga rad.

 

Potem v tebi dve sreči gorita.
Dve sonci v srcu. Dvoje svetil.
Od njiju je luč okrog tebe razlita,
ko romaš za zvezdo, k sebi, na cilj.

 

 

 

 

Banner2
Pavček 1

Četrtek, četrti dan v Škorpijonu

Zjutraj smo se zbudili, preoblekli in imeli jutranjo telovadbo. Po zajtrku je sledila teorijo o orientaciji, nato smo šli ven, se razdelili v skupine  in svoje znanje o orientaciji preizkusili v okolici doma.  Vsaka skupina je prejela kompas in navodila. Po vaji smo imeli malico, nato pa tekmovanje v orientaciji. Po tekmovanju smo se vrnili v dom in pojedli kosilo, sledil je počitek. Ob 15. uri smo se razdelili v dve skupini, prva je imela športne igre, druga pa je raziskovala gozd pozimi. Nato smo se zamenjali. Po večerji smo imeli miselne igre in sestavljali soma kocko, pri kateri je Nina Malenšek podrla rekord v času. Polni novih doživetij smo odšli v sobe in se pripravili za počitek.

Pia Fornezzi Rezelj iz sobe Zajec

DSC 0426

Zimska šola v naravi: sreda, 11. marec

Po včerajšnjem napornem dnevu smo danes vstali šele ob sedmih, ko nas je zbudila učiteljica. Takoj po zajtrku smo začeli s pripravami za odhod na smučišče Areh.

Po izvrstni smuki smo se ob enih odpravili proti Planinki. Danes je bilo kosilo še posebej dobro. Kuharja sta nam za sladico pripravila kremne rezine.

Po krajšem počitku smo se odpravili na pohod do slapa Skalca. Na poti do tja nas je ujela manjša snežna ploha, ki je še polepšala naš sprehod. Po dobri uri in pol smo se vrnili v dom, kjer smo se takoj preoblekli v suha oblačila.

V prostem času smo se pripravljali na predstavitev Pohorje ima talent, ki bo potekala jutri v večernih urah.

Ker smo bili že pošteno lačni, smo komaj čakali na večerjo, še posebej zato, ker smo že zjutraj na jedilniku prebrali, da bomo jedli hamburgerje. Njami.

Takoj po večerji smo se zbrali v učilnici, kjer smo izdelovali maske iz papirja. Učitelja sta pohvalila vse naše izdelke.

Za nami je dan poln dogodivščin in počasi se pripravljamo k počitku. Komaj čakamo na jutrišnji dan.

Samo in Maja

Oglejte si prispevke iz preteklih dni:

Zimska šola v naravi: torek, 10. marec

Zjutraj so nas zbudili prvi sončni žarki. Ob sedmi uri, ko nas je učiteljica prišla budit, smo bili že vsi budni. Odhiteli smo na zajtrk. Ob osmi uri smo se z vso opremo vred vkrcali na avtobus za Areh. Danes smo smučali že na zahtevnejšem smučišču.

Ob enih smo se utrujeni vrnili s smučišča. V domu nas je  pričakalo okusno kosilo. Po kratkem predahu smo imeli orientacijski pohod. Vsak od nas je dobil zemljevid okolice doma in naloge, ki jih je moral na terenu izpolniti. Najbolje sta se odrezala Samo in Mia.

Po večerji smo sestavljali zelo zahtevne skulpture iz kock in igrali družabne igre. Pred spanjem smo v naše dnevnike vpisali še zadnje vtise z današnje dne. Sedaj pa se počasi pripravljamo na spanje.

Jure in Anja

Oglejte si prispevke iz preteklih dni:

Zimska šola v naravi: ponedeljek, 9. marec

Končno smo dočakali težko pričakovano zimsko šolo v naravi. V ponedeljek, 9. marca, smo ob pol osmih zjutraj po hitrem slovesu od staršev in ravnatelja krenili izpred šole v Mirni Peči. Po dolgi vožnji smo ob pol enajstih prispeli na Slivniško Pohorje v Dom Planinka, kjer bomo preživeli ta teden.

Sprejela nas je učiteljica Aleksandra. Razložila nam je domska pravila in nas napotila v sobe, kjer smo razpakirali vsak svojo prtljago. Po kosilu smo se odpravili na smučišče Areh. Tam so preverili, kako dobri smučarji smo. Po prihodu nazaj v dom smo do konca uredili svoje postelje in sobe. Imeli pa smo tudi nekaj prostega časa za spoznavanje doma in učencev iz OŠ Preserje, s katerimi bomo ta teden delili prijetne pa tudi manj prijetne trenutke.

Dogodki današnjega dne so nas pošteno izčrpali, zato smo nestrpno pričakovali večerjo. Ko smo se najedli, smo se odpravili na sprehod pod zvezdami.

Utrujeni od napornega dne se počasi pripravljamo k počitku. Tisti malo manj pridni pa še pišejo dnevnik.

Jana in Alen

2015-03 Pon-12015-03 Pon-12015-03 Pon-12015-03 Pon-12015-03 Pon-12015-03 Pon-12015-03 Pon-12015-03 Pon-1

Šola v naravi 7. razreda: Seča pri Portorožu

Učenci 7. a smo bili od ponedeljka, 10. novembra 2014, do petka, 14. novembra 2014, v šoli v naravi. Bivali smo v domu Burja v Seči pri Portorožu. Kaj smo počeli, si lahko ogledate na kratkih filmih spodaj.

Ponedeljek, 10. november:

Torek, 11. november:

Sreda, 12. november:

Četrtek, 13. november:

Petek, 14. november:

Šola v naravi (7. razred, 4. dan)

Tudi 4. dan smo začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku pa smo imeli vsi skupaj orientacijski tek. Na startu smo skupine dobile kompase in navodila za delo. Ustavljali smo se na različnih točkah, kjer smo reševali naloge iz znanja naravoslovja, geografije in logike. Pot je bila dolga skoraj pet kilometrov, vendar ne preveč zahtevna. Ko smo vse skupine prišle na cilj, smo se odpravili proti domu, kjer smo imeli razglasitev rezultatov. Zmagala je ekipa, ki so jo sestavljale: Eva, Pija, Luana in Tjaša B.

Po kosilu in počitku smo imeli učenci iz 7. a na programu zavezovanje vozlov in zabaven kviz, učenci iz 7. b pa delavnico varno v naravo. Popoldne je hitro minilo.

Po večerji smo imeli družabni večer. Učenci  obeh šol, naše in OŠ Hajdina, smo po skupinah pripravili zabavne točke in jih predstavili drug drugemu. Nato smo imeli še ples.

Sedaj se počasi  pripravljamo na spanje, da si bomo nabrali moči še za zadnje dejavnosti, ki nas čakajo jutri dopoldne.

Naše bivanje v šoli v naravi se izteka. Žal je tudi vsega lepega enkrat konec.

Jasmina in Lucija

 

DSC 3291

DSC 3348

DSC 3354

DSC 3481

DSC 3525

Šola v naravi (7. razred, 3. dan)

Zjutraj smo bili polni energije in zagona, ker še nismo vedeli, kaj nas čaka čez dan. Ob 7. uri smo odhiteli na jutranjo telovadbo, kasneje pa še na zajtrk. Ob 9. uri smo učenci 7. a imeli v učilnici predavanje o živalskih in rastlinskih vrstah v parku Zelenci. Po predavanju smo se odpravili v narodni rezervat (mokrišče) Zelenci. Tam smo si ogledali različne vrste ogroženih rastlin in živali. V tem času smo imeli učenci 7. b razreda kolesarjenje, nato pa veslanje na jezeru Jasna. Dobili smo veliko napotkov o varnem kolesarjenju in veslanju v skupini. Vsi skupaj smo se zelo zabavali. Po kosilu smo se vsi skupaj odpravili na pohod v sredogorje. To je bil najzahtevnejši del programa do sedaj. Močno izčrpani od naporne in strme poti ter vročine smo ob prihodu v sobe popadali na postelje. Po večerji smo si zopet nabrali moči ter začeli pripravljati program za četrtkov zabavni večer. Ko smo točke predstavili našima učiteljicama, smo lahko zunaj igrali nogomet.

Alen, Martin in Grega

DSC 3082

DSC 3102

DSC 3104

DSC 3108

DSC 3112

DSC 3137

Šola v naravi (7. razred, 2. dan)

Šola v naravi – 2. dan

Drugi dan bivanja v šoli v naravi se je začel z jutranjo telovadbo. Po zajtrku je za učence 7. b razreda sledilo predavanje o Triglavskem narodnem parku. Pogovarjali smo se o živalih, rastlinah in naravnih znamenitostih parka, nato pa smo se odpravili na daljši pohod, kjer smo občudovali lepote narave. Učenci 7. a pa smo se v tem času odpravili na kolesarjenje po kolesarski stezi. Prekolesarili smo približno 20 km poti in prečkali Italijansko mejo. Po končanem kolesarjenju smo se odpravili veslat na jezero Jasna. Tam smo se vkrcali v kanuje in se ob tem zabavali. Po napornem pohodu in kolesarjenju je sledilo izvrstno kosilo in počitek. Ko smo si nabrali novih moči, smo se odpravili v muzej. Tam smo si ogledali najstarejšo in najbogatejšo kmečko hišo družine Liznjek iz 2. polovice 17. stoletja. Občudovali smo notranjost, ki prikazuje bogato dediščino. Zanimiva in natančna je bila tudi razlaga kustosa muzeja. Ker smo bili pridni, smo si prislužili nekaj prostega časa za nakup spominkov. Nato smo se odpravili nazaj proti domu, kjer je sledila okusna večerja. Po večerji je sledilo predavanje o gorah in alpinizmu. Ker je bil dan zelo naporen, smo se z največjim veseljem odpravili k počitku.

Tina in Eva

DSC 3051

DSC 2989

DSC 2979

DSC 2948

DSC 2888

 

 

CŠOD Kranjska Gora

V ponedeljek, 9. junija 2014, smo se učenci 7. razredih odpravili v šolo v naravi. Izpred šole smo se odpravili ob 8. uri. V Kranjsko Goro smo prispeli nekaj po 10. uri. V domu so nas prijazno sprejeli, nam razložili domska pravila in nas razporedili v sobe, kjer smo si uredili ležišča in pospravili prtljago v omare. Po kosilu smo imeli učenci 7. a razreda delavnico Varno v naravo, učenci 7. b pa smo spoznavali osnove nordijske hoje in se odpravili na krajši pohod. Po večerji pa smo vsi skupaj odšli raziskovat Kranjsko Goro in si privoščili sladoled. 

Andriyana in Ema

 

DSC 2714

DSC 2721

DSC 2740

DSC 2745

Prvi dan šole v naravi

Pozdravljeni!

Veseli in polni energije se vam javljamo iz doma Kavka nad Kobaridom. Odšli smo s soncem in se peljali v  dežju. Iz Livških Raven nam je s svojo dobro voljo uspelo pregnati oblake. Obleke imamo v omarah, čevlje v garderobi, nasmeh na obrazih. Pojedli smo kosilo, da smo si nabrali moči in spoznali domskega Robin Hooda. Poleg tega smo iskali zdravilne rastline in prijetno izkoristili prosti čas. Vseeno pa pogrešamo tudi vas.

Imamo se lepo in vas pozdravljamo do naslednjega javljanja.

Pavčkova peresa (učenci  5. razreda)

DSC 1129 DSC 1153

DSC 1178

DSC 1155

DSC 1166

DSC 1189

DSC 1207

DSC 1209

DSC 1222

 

 

 

Šola v naravi 5. razred

Spoštovani starši!

Obveščamo Vas, da so učenci 5. razreda srečno prispeli v Dom Kavka nad Kobaridom, kjer bodo preživljali teden šole v naravi. 

Obvestilo o odhodu domov

Starši,

jutri se bomo izpred doma Trilobit odpeljali predvidoma ob 9. uri zjutraj, tako da nas lahko pričakujete okrog 11. ure. Otroci vas bodo poklicali približno pol ure pred prihodom v Mirno Peč.

4. dan

Po zajtrku smo šli v telovadnico in se naučili različnih plesov. Nato so še zadnjič ocenjevali naše sobe. Niso pa nam povedali ocen. Bila je skrivnost. Kasneje smo imeli razlago o orientaciji. Po kosilu pa smo se naučili novih stvari o ognju. Zaradi dežja pa ga žal nismo mogli preizkusiti. Ker pa nas je zanimala tudi stara elektrarna poleg našega doma, smo si jo z učiteljem Rokom tudi ogledali. Ko smo se vrnili, smo imeli večerjo. Po večerji smo imeli podelitev priznanj. Večer pa mineva v znamenju plesa, zabave, druženja in smeha.

DSC 2521 DSC 2599
DSC 2606 DSC 2725

Žan Horvat, Luka Kovačič in David Stopar

3. dan

V sredo, 29. 5. 2013, je zelo deževalo. Po zajtrku smo se odpravili v telovadnico, kjer smo izdelovali nosila za transport poškodovanih ljudi. Sami smo jih lahko tudi preizkusili. Danes smo podrobno spoznali tudi fosil Trilobit, njegovo zgradbo in razvoj. Okoli 11. ure smo odšli na kratek pohod z dežniki in dežnimi plašči. Po kosilu smo imeli prosti čas, za tem pa smo se odpravili v telovadnico, kjer smo imeli zabavne in nenavadne skupinske igre. Pred večerjo smo spoznali izdelovanje kope in si ogledali kratek film o tem. Po večerji je končno nehalo deževati in lahko smo šli ven, kjer se še vedno igramo različne igre.

DSC 2454 DSC 2501
DSC 2404 DSC 2447

Sara Saje in Zala Gorenc

2. dan

V torek, 28. 5. 2013, smo se že zjutraj odpravili na dolg in naporen pohod. Hodili smo od doma Trilobit in vse do meje z Avstrijo. Na vrhu, pri meji, smo se zelo oblekli, saj je zelo pihalo. Po kosilu smo imeli kratko predavanje o ribah in muharjenju, potem pa smo šli še k jezeru in tam poskusili uloviti ribo. Uspelo pa nam na žalost ni. Kasneje smo vlivali različne modele fosilov in si naredili obeske za spomin. Po večerji smo ob ognju, ki smo ga sami pripravili in zakurili, spregovorili nekaj besed in se igrali igrice. Imeli smo se zelo dobro, smo pa tudi ZELO utrujeni.

DSC 2180 DSC 2260
DSC 2274 DSC 2345

 Ema Zajc, Alja Kastelic, Tina Kernc in Kaja Rajšel

Ni nas pričakal sneg, temveč narcise

DSC 2116

DSC 2124

1. dan

V ponedeljek, 27. 5. 20313, smo se z avtobusom odpeljali v Javorniški rovt. Ko smo prispeli v dom Trilobit, smo izvedeli pravila in se razdelili po sobah. Nato smo si ogledali dom in si postiljali postelje. Kmalu pa smo že odšli na aktivnosti. Fantje smo igrali nogomet, punce pa košarko. Kasneje pa smo igrali namizni tenis, plezali po umetni plezalni steni ter streljali z lokom. Učili smo se tudi pravih cirkuških spretnosti. Dneva pa še ni konec, saj nas čaka še nočni pohod.

Že prvi dan nam je bil zelo všeč in upamo, da bo tako tudi nadaljnje štiri dni.

DSC 1874 DSC 1891
DSC 1973 DSC 2042

 Nejc Koračin in Žan Gašperič

Polni pričakovanj ...

Za vikend še doma, v ponedeljek pa …

pot Mirna peč-Javorniški rovt

Šola v naravi

 

KAKO JE DAN VIDEL LUKA B.

 

4. dan, 29. 5. 2014

 

Prvič v tem tednu smo se zbudili v sončno jutro. Vsi v sobi smo vstali z veseljem, saj smo vedeli, da bomo ob devetih odšli na 8 km dolgo pot po Kolovratu. Hodili smo po poti, ki se imenuje pot miru. Ustavljali smo se na razglednih točkah. Pogled na okolico je bil čudovit. Ogledali smo si muzej na prostem. Muzej predstavlja bojne rove iz prve svetovne vojne. Med potjo smo tudi malicali. Ko smo se vrnili s pohoda, smo se odpočili in odšli na kosilo. Popoldne je sledil orientacijski pohod okoli Doma Kavka. Moja skupina je odšla na pot prva in tudi v dom prišla prva. Po večerji je bil družabni večer. Lan je zaigral na orglice in Nejc je povedal šalo. Ostale skupine so imele svoje predstavitve. Tako se je končal zadnji večer našega čudovitega bivanja v Domu Kavka. 

                                                                                                              Luka Barbo

DSC 1973

Več v galeriji slik.

 

 

KAKO JE DAN VIDELA VALERIJA

3. DAN, 28. 5. 2014

Danes smo dolgo spali in vstali točno ob sedmi uri.  Jutranjo telovadbo smo imeli v jedilnici, ker je zunaj deževalo. Ker je ostalo še malo časa, smo si uredili sobe pred ocenjevanjem. Zajtrk smo imeli ob osmih. Potem je sledilo ocenjevanje sob. V dopoldanskem času je prva skupina odšla plezat na osem metrsko plezalno steno, druga skupina je odšla v Kavkno jamo, tretja pa je preživela dan v naravi. Prišel je čas za malico, nato smo zamenjali skupine. Po dobrem kosilu smo imeli lutkarsko delavnico.  Sami smo morali sestaviti zgodbe, izdelati lutke in pripraviti lutkovno predstavo za jutrišnji večer. Delo je bilo zelo zanimivo. Po večerji smo odšli na igrišče, igrali smo med dvema ognjema. Zopet nas je pregnal dež. Ko se je zvedrilo, smo šli na nočni pohod z lučkami. Utrujeni smo se vrnili in se pripravili na nočni počitek.

                                                                                                                                     Valerija Dragan

DSCN0846

 

Več fotografij najdete v galeriji slik.

 

KAKO JE DAN VIDELA LARA

2. dan, 27. 5. 2016

 

V torek smo se zbudili v deževno jutro. Za jutranjo telovadbo smo odšli na kratek sprehod. Po zajtrku je druga skupina odšla v Kavkino jamo. V jami je bilo super, ker smo  plezali po skalah in se plazili po temnih tleh. Videli  smo tudi lobanjo neke živali. Po malici smo imeli nordijsko hojo, prva skupina pa orientacijo. Hodili smo s palicami in kmalu nas je ujel dež. Stekli smo pod streho, zapeli nekaj pesmi,odgnali oblake  in pričakali sonce. Zopet smo odšli na pohod. Vreme je bilo zelo spremenljivo. Na Kuku smo uživali na čudoviti razgledni točki. Po kosilu je naša skupina raziskovala zdravilne rastline. Z njimi smo nahranili tudi kozice, ki so sosede našega doma. Zapisali smo še nekaj pravil o nabiranju rastlin. Do večerje smo pisali poročila. Po okusni večerji smo imeli druženje in delavnice. Bilo je fantastično. Najbolj mi je ostalo v spominu to, da so nas pohvalili in poslikali našo sobo, ker je bila najlepša glede čistoče. Preživela sem lep dan. Super je bilo!

 

                                                                                                                              Lara Barbo

DSCN0801

DSCN0803

DSCN0805

DSCN0814

DSCN0822

DSCN0827

DSCN0836

DSC 1316

DSC 1341

DSC 1359

DSC 1369

DSC 1372

DSC 1411

DSC 1420

DSC 1460

DSC 1464

DSC 1515

 

 

KAKO JE DAN VIDEL LAN

 1. dan, 26. 5. 2016

Ob 8.00 uri smo se zbrali pred šolo in čez nekaj minut smo se odpeljali proti Domu Kavka. Pot do Livških Raven je potekala normalno, z manjšimi zastoji. Ko smo okoli 12.00 ure prispeli do Doma Kavka, nas je pričakal skrbnik doma Izidor. Udobno smo se namestili in pogovorili. Sledilo je kosilo, ki je bilo odlično. Po kosilu smo se igrali in poklepetali. Potem smo imeli pouk. Izžrebali smo se tako, do smo se prešteli na prvi in drugi. Jaz in moja skupina smo izvedeli nekaj o zdravilnih rastlinah. Druga skupina pa se je preizkusila v lokostrelstvu. Priznam, da sem izvedel podrobnosti, ki jih nisem vedel do sedaj. Med počitkom sva se z Majem igrala igro Moja Slovenija, drugi pa so se igrali nogomet in druge igre. Večerja mi je bila prav tako odlična kakor kosilo. Med odmorom pišem sporočilo, ki ga berete. Kasneje bom nadaljeval. Po večerji smo se odpravili na sprehod do Nebes in smučišča Kuk. Izvedeli smo, da so se na tem smučišču učili smučanja znani športniki, tudi Ivica Kostelić. Kasneje smo se stuširali in se pripravili na spanje. Dan je minil zanimiv hitro in zanimivo.

 

Lan Šiško Peperko

 

DSC 1229

DSC 1243

DSC 1244

DSC 1240

DSC 1252

DSC 1262

DSC 1274

DSC 1280

 DSC 1278

 

Pozdravljeni!

Veseli in polni energije se vam javljamo iz doma Kavka nad Kobaridom. Odšli smo s soncem in se peljali v  dežju. Iz Livških Raven nam je s svojo dobro voljo uspelo pregnati oblake. Obleke imamo v omarah, čevlje v garderobi, nasmeh na obrazih. Pojedli smo kosilo, da smo si nabrali moči in spoznali domskega Robin Hooda. Poleg tega smo iskali zdravilne rastline in prijetno izkoristili prosti čas. Vseeno pa pogrešamo tudi vas.

Imamo se lepo in vas pozdravljamo do naslednjega javljanja.

Pavčkova peresa (učenci  5. razreda)

 

DSC 1129

 DSC 1155

DSC 1166

DSC 1178

DSC 1189

DSC 1209

DSC 1210

DSC 1222

 

 

Šola v naravi

17. 3. 2017

Peti dan šole v naravi

Ni nam bilo težko vstati in spakirati svoje stvari v kovčke, saj smo vsi komaj čakali, da se vrnemo domov. Dom Škorpijon, nasvidenje.

                                                                                           Vaši novinarki s terena ( Z. H. in N. Z.)

 

16. 3. 2017

Četrti dan šole v naravi

V današnje jutro smo vstali zelo dobre volje. Komaj smo čakali na nove dogodivščine. Dopoldne smo namenili predavanju o zraku in lišajih. Seveda nam tudi danes terensko delo ni ušlo. Z zanimanjem smo sledili učitelju. Verjeli ali ne, našli smo palčkov dom. Palčka žal ni bilo doma. J Popoldne smo šli v gozd, kjer smo iskali živalske sledi, kot so iztrebki, ostanki hrane … Po večerji smo v jedilnici izdelali modelčke letal. Večer pa smo končali z družabnimi igrami.

                                                                                           Vaši novinarki s terena ( Z. H. in N. Z.)

 

15. 3. 2017

Tretji dan šole v naravi

Današnji nočni počitek je bil malce daljši. Pričakovano smo spali dlje kot včeraj. Očitno nas je torkovo dogajanje zelo utrudilo. Dopoldne smo preživeli na jahališču s konji. Najprej smo jih pripravili na ježo, kasneje pa smo jih tudi jezdili. Popoldanski čas pa smo namenili pohodu do meje z Avstrijo. Mejo smo prečkali kar brez dokumentov. J Zvečer smo v skupnem prostoru risali zemljevid Kozjaka na nemi karti in ustvarjali pictionary. Večer se je končal z umivanjem in »spravljanjem« v posteljo. V mislih na četrtkov urnik smo ekspresno hitro zaspali.

                                                                                           Vaši novinarki s terena ( Z. H. in N. Z.)

 

14. 3. 2017

Drugi dan šole v naravi

Jutranje bujenje, nekoliko prekmalu. Od navdušenja smo vstali kar malo prezgodaj. Za prvo jutro na Kozjaku nam je bilo to oproščeno. Po zajtrku smo imeli učno uro o orientaciji, sledil je praktični del. Vzhod in zahod sta nam delala nekaj težav, zato je ena skupina naredila nekaj korakov preveč. Tudi danes smo imeli nekaj časa zase, da smo si nabrali moči za popoldansko streljanje z lokom. Večer pa smo zaključili z miselnimi igrami in likovnim ustvarjanjem. J Toliko za enkrat.

                                                                                                     Vaša novinarka s terena (Z. H.)

 

13. 3. 2017

Prvi dan šole v naravi

Zgodaj zjutraj smo se zbrali v šolski avli in se malo kasneje nasmejani odpeljali na dolgo pot. Po dveh urah vožnje v dobri družbi smo se ustavili na postajališču Tepanje, kjer smo se okrepčali s sendviči. Po približno še dveh urah vožnje smo prispeli v dom Škorpijon.

Najprej smo se razporedili po sobah, se razpakirali, potem pa je sledil uvodni sestanek. Na sestanku nam je učitelj Matej predstavil pravila, ki veljajo v domu. Sledilo je kosilo – cvetačna juha, testenine z mesno omako, solata in sladoled. Popoldne smo preživeli v naravi.

Kaj vse smo se danes naučili? To pa si lahko pogledate v fotogaleriji.

                                                                                                     Vaša novinarka s terena (Z. H.)

Podkategorije

Spletna stran OŠ Toneta Pavčka uporablja piškotke. Ti ne shranjujejo Vaših osebnih podatkov. Več o piškotkih ...