Življenje, visoko, veliko, večno,
kličem ti: Dober dan!
in ti ponujam roko za srečno
skupno vandranje v kdovekam.
Skozi solzenja, cvetenja, zorenja,
na severni in na južni tečaj,
v dolino solz in na goro vstajenja
in zmeraj znova k sebi nazaj.
Dober dan, tisoč možnosti in dolžnosti.
Dober dan, posvečena norost.
Dober dan, mila ptica mladosti
in tvoja pesem: dar in skrivnost.
Dober dan, življenje! Silno in milo.
Kot na praznik prihajam v tvoj hram
in ti šepetam na uho besedilo
zaljubljenih: Rad te imam!

 

 

 

 

 

Banner3
Pavček 2

Turistični krožek 2017/2018

Kulturni turizem - turistični projekt 

V šolskem letu 2017/2018 na naši šoli deluje razširjeni turistično-raziskovalni krožek, ki bo tekom šolskega leta poskušal uresničiti dva večja cilja. Prvi cilj krožka je usmerjen v sodelovanje na 32. festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM. 

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Na razpisano temo bomo najprej izdelali turistično nalogo, ki bo osredotočena na oblikovanje turističnega proizvoda, nato pa se bomo pripravili na njegovo predstavitev na turistični tržnici na javnem mestu. Naš turistični proizvod želimo navezati na znamenitega rojaka Toneta Pavčka in tako kot šolarji šole, ki po njem nosi ime, prispevati svoj del k turistični prepoznavnosti in promociji domačega kraja.

Turistični proizvod, ki ga idejno že pridno oblikujemo, smo poimenovali PAVČKOVE ZVITICE. Namenjem bo osnovnošolskim skupinam različnih starosti, ki bodo na zanimiv način izkusili kulturo in zgodovino našega kraja, s poudarkom na pesniku Tonetu Pavčku.

 kt1

 

Lojze Slak kot ga poznamo Mirnopečani - raziskovalna naloga 

Drugi cilj krožka v letošnjem letu pa bo posvečen raziskovanju življenja in dela legendarnega ljudskega godca Lojzeta Slaka. Kot produkt našega raziskovanja želimo izdati biografijo o Lojzetu Slaku, ki bo lokalno obarvana. V njej želimo znamenitega rojaka predstaviti v spominih in slikovnih gradivih, ki jih o njem hranijo Mirnopečani. Tiskana publikacija bo hkrati tudi del promocijskega gradiva  širše zasnovanega projekta Slakovega muzeja, ki ga Občina Mirna Peč namerava udejanjiti v prihodnjih letih.  

                                                       Mentorji turistično-raziskovalnega krožka

                                                       Tatjana Kupljenik, Aleša Sušnik Škedelj in Igor Zadravec

 

Spletna stran OŠ Toneta Pavčka uporablja piškotke. Ti ne shranjujejo Vaših osebnih podatkov. Več o piškotkih ...